Hjertesalattaco med makrell
Vi digger Berit Nordstrands sunne og friske vri på fredagsklasikkeren – taco med makrell i tomat!
Slik gjør du
- Lag majonesen: Rør sammen 2 eggeplommer med en god klype salt, 1 ss eplesider eddik, 1 ss vann, 1 ss Dijon sennep og 1 finhakket grønn chili (sjekk at den ikke er veldig sterk. I så fall er det etter smak og behag). Så heller du en tynn stråle olivenolje i blandingen, mens du pisker til den tykner.
PS: hvis den begynner å skille seg, ha i en ts med vann så den stabiliserer seg igjen. Så kan du fortsette og spe med den oljen som er igjen. - Makrell- og auberginemiks: Del auberginen i to på langs og legg den i en ildfast form. Ha på salt og olivenolje og bak den i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Når den er ferdig bakt skraper du den ut av skallet og mikser den med makrell, salt, lime zest og limejuice.
- Sylta løk: Lag syltelake ved å varme like deler med eplesidereddik, vann og kokosblomstsukker under omrøring, til kokosblomstsukkeret løser seg opp. Dette er syltelaken.
Skrell charlottløk og kutt den i tynne ringer. Slå den varme syltelaken over løken og la den stå i minst 10 minutter (kan lages dager i forveien). - Sylta grønn chili: Kutt grønn chili i tynne ringer og ha over limejuice og fishsaus i forholdet 60/40 (altså mest limejuice). Denne blir best om den får stå noen dager, men den kan fint lages samme dag.
- Salaten: Plukk av bladene på hjertesalaten, skyll de i kaldt vann og rist av overflødig vann. Legg bladene utover et serveringsfat.
- Dander så hjertesalattacoen med en spiseskje makrell- og auberginemix, så noen ringer sylta løk, sylta chili etter smak og majones. Topp med valgfri urt.
Bon appétit!