Squashpasta med makrell og tomat
Berit Nordstrands smakfulle squashpasta med skinnfri makrellfilet i tomat og chili – en sunn og god pastavri til store og små.
ingredienser
1 boks makrellfilet med tomat og chili
1-2 squash
40 gram pinjekjerner
2 store sjalottløk (4 små), finhakket
200 gram bladspinat
150 gram chorizopølse, i skiver
50 gram persille
1 stilk stangselleri, finkuttet
50 gram smør (gjerne Rørossmør)
20 gram tomatpure
1 eske friske cherrytomater (250g)
1 boks hermetiske cherrytomater
2-3 ss extra virgine olivenolje
1 lime, saften av
havsalt
sort kvernet pepper
frisk basilikum til pynt
Slik gjør du
- Bruk en spiralkutter eller mandolin for å lage pasta av squashen (hvis du ikke har dette kan du bruke en skreller eller ostehøvel for å lage tynne skiver, for så å kutte skivene i tynne strimler).
- Del cherrytomatene i to, legg dem i en ildfast form, ha på salt og olivenolje og bak i oven på 180 grader i ca. 10 minutter.
- Stek skiver av chorizo i en stekepanne for å svette ut fettet og gjøre dem litt sprø. Tilsett finhakket sjalottløk, finkuttet stangselleri, tomatpure og stek videre til du har fått blandet alt godt sammen og smakene får sette seg.
- Nå kan du tilsette hermetiske tomater, finhakket persille, og smør som du har kuttet i terninger. Rør blandingen godt sammen og tilsett saften av 1 lime (smak deg frem).
- Tilsett grovhakket spinat og tomatene som du har bakt i ovnen. Til slutt har du i makrellen i grove biter, som du bare rører inn i blandingen. Smak til med salt og pepper.
- Rør inn squashpastaen, legg opp på tallerken og topp med pinjekjerner og basilikum.